Earn More, Work Less

WORLD'S TOP 10

VACATION RENTAL MANAGEMENT

СВЕТСКИТЕ ТОП 10

ИЗНАЈМУВАЧИ

Заработи повеќе, работи помалце

3027 +

сопственици

8000 +

менаџирани објекти

500 К +

резервации

1,2 мил.+

задоволни гости

Direct Booker ја добива The Shortyz 2020 награда за the best OTA/ платформа за онлајн резервации.

Во 2018, Booking.com го вклучува Direct Booker во нивните ТОП 11 светски истакнати Property Managers.

Airbnb го именува во 2018 нашиот софтвер Booker Tools како preferred partnerпомеѓу 15 најдобри во Југоисточна Европа.

Expedia го вбројува нашиот софтвер Booker Tools како Број 1 Connectivity Partner во 2020.

Во 2021, RentalsUnited.com го вбројува Direct Booker во Top 10 property management agencies во светот.

Booking.com го имену нашиот софтвер Booker Tools as Premier Connectivity Partner во 2021.

Во 2019 магазинот Лидер го прогласува Direct Booker како 3та најбрзорастечка компанија во Хрстватска

ДОБРЕДОЈДОВТЕ

СОПСТВЕНИК

Ви благодариме што ја посетивте страницата на Direct Booker, World’s TOP 10Rental Management Company.

Како сто веке знаете, вие имате 2 опции спрема менаџментот за вашиот Vacation Rental.

Вие можете да го направите тоа и сами или да оставите професионалци да го направат тоа.

Но зошто да плаќате екстра провозија на професионалниот Property Manager?

Околу 40% од сите сопственици на сместување, веќе им дадоа доверба на Property Managers, па мора да има нешто корисно. Ќе се обидеме да Ви ги дадеме одговорите за тоа кои се придобивките од работењето со менаџер за сместување.

Што и да изберете, ќе постои суштинско прашање кој ќе инвестира време, и кој ќе генерира повеќе приходи од вашиот објект – Резервирани ноќевања помножени со просечната дневна стапка (АДР).

Ако одлучите да работите со професионалец, од суштинско значење е да го изберете вистинскиот Property Manager, а Direct Booker како World’s Top 10 Vacation Rental Management исполнува многу сегменти што ви требаат, како искуство, доверба, сигурност безгрижност, успех.


Нико Дубретиќ
Директор и основач

ЗА НАС

DIRECT BOOKER

Од кога почнавме со Vacation Rental Management во 2010 година до денес, тестиравме, аплициравме и конечно го усовршивме нашиот бизнис модел до најмалите детали.

Со избирање на нашиот менаџменткој е признат како еден од најдобрите во индустријата, ќе се придружите со World’s largest Vacation Rental Homeowners community.

Со довербата и секојдневниот раст на 3000+ сопственици на објекти и нивните 8000+ сместувачки единици во 13 земји, нашиот бизнис модел на дневна основа докажува дека знаеме како да оствариме повеќе приходи заштедувајќи време за сопствениците на објекти.

Ве интересира колку вашиот имот може да заработи? Контактирајте не.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

ЗАПОЗНАЈТЕ СЕ СО НАШИТЕ УСЛУГИ

Direct Booker MANAGEMENT

Кога започнавме со деловна активност во 2010година, еден хотелски агент нè предупредуваше велејќи: „Дали сте свесни во што влегувате? Имам една средба годишно со Менаџер на хотел за да организирам годишни цени за сите соби, вие ќе имате стотици директори со кои ќе треба да комуницирате на дневна основа, со постојана измена на стапката“.

Дури и денес честопати се сеќаваме на неговите зборови и иако тој беше 100% во право, ние сме повеќе од горди што ја надминавме специфичноста на оваа индустрија и станавме една од World’s Best Vacation Rental Management Companies.

Нашиот менаџмент доаѓа во пакет докажани услуги, што насопствениците на објекти им дава доверба, сигурност и спокојство дека го избрале вистинскиот професионалец за управување со нивниот имот.

ПРЕЗЕНТИРАЊЕ

Пакет за Управување

Менаџмент пакет 1/6

Online Менаџирање

Конкурентност загарантирана со покривање на сите големи онлајн туристички агенции (ОТА) со професионална презентација и автоматско прилагодена понуда на барањата за пребарување на секој патник.

Менаџмент пакет 1/6

Online Менаџирање

Конкурентност загарантирана со покривање на сите големи онлајн туристички агенции (ОТА) со професионална презентација и автоматско прилагодена понуда на барањата за пребарување на секој патник.

Оптимизирано Огласување преку Интернет на сите поголеми Интернет-туристички агенции (ОТА) е првиот предуслов да се остварат максимални приходи за секој имот.

Разбирливо е дека присуството на повеќе канали за резервации ќе овозможи поголем дострел и, за да се усогласат, да се постигнат повеќе врски,им е потребен модул софтвер наречен Менаџер на канали.

Direct Booker обезбедува развиен софтвер за изнајмувања за одмори, наречен Booker Tools. Интегрираниот модул за менаџер на канали ќе обезбеди присуство на Интернет на сите поголеми ОТА како што се Booking.com, AirBnb, Vrbo, Expedia, Google, Tripadvisor + direct-booker.com и многу повеќе…)

Да се има добро присуство на Интернет не е доволно, бидејќи оптимизирано рекламирање со исти услови за резервација на сите канали за резервација е клучно за да се направи присуството на Интернет успешно.

Direct Booker прави презентација на Интернет за секој имот многу успешно прекупрофесионална презентација и автоматс ко прилагодена понуда за барањата на секој патник. Прилагодената понуда е резултат на напредни софтверски решенија на Управувачот со приходи, Промоции и модулите за прилагодливо плаќање и цени.

Патникот прави резервација заснована врз спецификациите на имотот (квалитет, локација, прегледи…), но Управувачот со недвижнини игра клучна улога во максимизирање на приходот за сопственикот на домот со давање на прилагодена понуда што одговара на специфичните барања на патникот за пребарување во врска со должината на престојот, број на лица, начин на плаќање и откажување, сезонска, прозорец за резервации, итн.

Оптимизирано огласување онлајн на сите поголеми Интернет-туристички агенции (ОТА) е првиот предуслов да се остварат максимални приходи за секој објект.

Разбирливое дека присуството нашто повеќе канали за резервации ќе овозможи поголем дострел, а за да се усогласат, да се постигнат повеќе врски, им е потребен модул софтвер наречен Channel manager

Direct Bookerобезбедува развиен софтвер за резервации наречен Booker Tools. Интегрираниот модул за Channel Manager ќе обезбеди присуство онлајн на сите поголеми ОТА како што се Booking.com, AirBnb, Vrbo, Expedia, Google, Tripadvisor, direct-booker.com имногу повеќе…)

Да се има добро присуство на Интернет не е доволно, бидејќи оптимизирано рекламирање со исти услови за резервација на сите канали за резервација е клучно за да се направи присуството на Интернет успешно.

Direct Bookerправи презентација на Интернет за секој имот многу успешно преку професионална презентација и автоматско прилагодена понуда за барањата на секој патник, за барањата на секој патник. Прилагодената понуда е резултат на напредни софтверски решенија на Управувачот со приходи, Промоции и модулите за прилагодливо плаќање и цени.

Патникот прави резервација заснована врз спецификациите на имотот (квалитет, локација, прегледи…), но Управувачот со недвижнини игра клучна улога во максимизирање на приходот за сопственикот на домот со давање на прилагодена понуда што одговара на специфичните барања на патникот за пребарување во врска со должината на престојот, број на лица, начин на плаќање и откажување, сезонска, прозорец за резервации, итн.

Менаџмент пакет 2/6

Mенаџирање на приходите

Максимизирање на приходите на сопствениците на домови преку автоматскиот модул за управување со приходи надгледуван од личен менаџер на сметки.

Менаџмент пакет 2/6

Mенаџирање на приходите

Максимизирање на приходите на сопствениците на домови преку автоматскиот модул за управување со приходи надгледуван од личен менаџер на сметки.

Остварувањето максимални приходи е главната цел на секој сопственик на куќа. Покрај Оптимизирано огласување преку Интернет, сè уште постои управување со приходите што треба да се направи.

Прашањето на сите прашања за управување со приходите e: Која е вистинската цена во моментот?

Нема одредена цена за одреден период бидејќи цената зависи од побарувачката и понудата во моментот, од исполнетоста на периодот, од прозорецот за резервација (рана резервација, редовно, во последен момент), сама од себе, и динамиката на резервација на конкурентот и нивната стапки на резервации.

Поставувањето на вистинската ценаза одреден периодво одреден момент бара значителна база на податоци на пазарот, знаење и целосна автоматизација.

Anything less is a set of data assumptions, trial, and error methods and without automation it is an expensive business model.

Предноста што Менаџерот на недвижнини ја има во однос на сопственикот на домот е тоа што ма повеќе податоци за пазарот или поточно има повеќе својства = повеќе конкуренти = повеќе резервации = повеќе податоци за да донесете правилна одлука во вистинско време за да ја

Директ Букер развилсопствена алатка за автоматизирана стапка и ограничување наречена „Менаџер на приходи“ што прави редовни пресметки на објектот и неговите конкуренти за резервации, исполнетост, динамика на резервации, како и резервациска рамка за автоматски да ја постави вистинската цена во моментот.

Автоматизацијата е покриена и контролирана од професионален и личен менаџер на сметки чија работа е да донесува правилни одлуки во вистинско време користејќи го нашето богато искуство со управување со приходите.

Искористувајќи ги големите бази на податоци од анализа на пазарот, преку модулот Менаџер на приходи и со Акаунт Менаџерот зад командниот мост, се грижиме да го извлечеме максимумот од секој потенцијал за приходот на еден објект.

Остварувањето максимални приходи е главната цел на секој сопственик на куќа. Покрај Оптимизирано огласување преку Интернет, сè уште постои управување со приходите што треба да се направи.

Прашањето на сите прашања за управување со приходите e: Која е вистинската цена во моментот?

Нема одредена цена за одреден период бидејќи цената зависи од побарувачката и понудата во моментот, од исполнетоста на периодот, од прозорецот за резервација (рана резервација, редовно, во последен момент), сама од себе, и динамиката на резервација на конкурентот и нивната стапки на резервации.

Поставувањето на вистинската ценаза одреден периодво одреден момент бара значителна база на податоци на пазарот, знаење и целосна автоматизација.

Сè што е помалку од тоа, е збир на претпоставки за податоците, пробни методи и методи на грешка, и без автоматизација е скап деловен модел.

Предноста што Менаџерот на недвижнини ја има во однос на сопственикот на домот е тоа што ма повеќе податоци за пазарот или поточно има повеќе својства = повеќе конкуренти = повеќе резервации = повеќе податоци за да донесете правилна одлука во вистинско време за да ја

Директ Букер развил сопствена алатка за автоматизирана стапка и ограничување наречена „Менаџер на приходи“ што прави редовни пресметки на објектот и неговите конкуренти за резервации, исполнетост, динамика на резервации, како и резервациска рамка за автоматски да ја постави вистинската цена во моментот.

Автоматизацијата е покриена и контролирана од професионален и личен менаџерна сметки чија работа е да донесува правилни одлуки во вистинско време користејќи го нашето богато искуство со управување со приходите.

Искористувајќи ги големите бази на податоци од анализа на пазарот, преку модулот Менаџер на приходи и со Акаунт Менаџерот зад командниот мост, се грижиме да го извлечеме максимумот од секој потенцијал за приходот на еден објект.

Менаџмент пакет 3/6

Комуникација со гости

Подобри прегледи проследени со повеќе резервации и поголеми приходи преку обезбедување висококвалитетна комуникација со гости.

Менаџмент пакет 3/6

Комуникација со гости

Подобри прегледи проследени со повеќе резервации и поголеми приходи преку обезбедување висококвалитетна комуникација со гости.

И за Сопствениците на објектите и за Менаџерите е многу важно да обезбедат квалитетна комуникација со гостите, пред и по извршената резервација, со целосна поддршка до датумот на поаѓање, особено ако се појави некој проблем.

Комуникацијата со гостите е директно поврзанасо оценките и безброј пати се докажало дека ревјуата имаат директна врска со приходите. Буквално може да се видат различните приходи за две исти сместувања на иста локацијата, вид и квалитет, но со различни оценки. Затоа, не е потребно да се каже колку е важно да имате добар однос со гостите. Затоа, не е потребно да се каже колку е важно да имате добар однос со гостите.

Секторот за комуникација со гости и одделот на Корисничка поддршка на Direct Booker е достапен 365 дена и за Гостите и за Сопствениците, и во последните 2 години е рангиран со 9,1 / 10 на 50000+ прегледи.

Откако резервацијата е направена, на виделина излегува нашиот АИ личен интерфејс за гости. Од резервација, плаќање, контакт, детаљите за пријавување, до прилагодливо време на пристигнување, трансфери на аеродром, проверени локални услуги, најчесто поставувани прашања, итн.

Со секогаш достапната Корисничка поддршка, поддржана со решенија за вештачка интелигенција, задоволството на гостинот е загарантирано.

И за Сопствениците на објектите и за Менаџерите е многу важно да обезбедат квалитетна комуникација со гостите, пред и по извршената резервација, со целосна поддршка до датумот на поаѓање, особено ако се појави некој проблем.

Комуникацијата со гостите е директно поврзанасо оценките и безброј пати се докажало дека ревјуата имаат директна врска со приходите. Буквално може да се видат различните приходи за две исти сместувања на иста локацијата, вид и квалитет, но со различни оценки. Затоа, не е потребно да се каже колку е важно да имате добар однос со гостите.

Секторотза комуникација со гости и одделот на Корисничка поддршка на Direct Booker е достапен 365 дена и за Гостите и за Сопствениците, и во последните 2 години е рангиран со 9,1 / 10 на 50000+ прегледи.

Откако резервацијата е направена, на виделина излегува нашиот АИ личен интерфејс за гости. Од резервација, плаќање, контакт, детаљите за пријавување, до прилагодливо време на пристигнување, трансфери на аеродром, проверени локални услуги, најчесто поставувани прашања, итн.

Со секогаш достапната Корисничка поддршка, поддржана со решенија за вештачка интелигенција, задоволството на гостинот е загарантирано.

Менаџмент пакет 4/6

Управување со администрацијата

Безгрижноста и заштедата на време со доверувањето на управувањето на професионален менаџер за сместување кој управува со него до најситни детали.

Менаџмент пакет 4/6

Управување со администрацијата

Безгрижноста и заштедата на време со доверувањето на управувањето на професионален менаџер за сместување кој управува со него до најситни детали.

Кога станува збор за инвестирање време, во Vacation Rental Management, покрај комуникацијата со гостите, постојат и административни процеси.

Да се има објект на повеќе канали за резервации бара автоматизација и администрација, за да ги направи сите активни и ажурирани онлајн, вклучувајќи ги сите детаљи за сместувањето, цените, итн. Иако процесот с.е прави автоматски од еден систем, сепак треба да се прави

Плаќањата и фактурирањето на гостите, како ДДВ и другите законски давачки се административни задачи за кои мора редовно да се води грижа.

Да се има професионалец кој се грижи за администрацијата езаштеда на време и за една работа помалку треба да се грижите.

Кога станува збор за инвестирањевреме, во Vacation Rental Management, покрај комуникацијата со гостите, постојат и административни процеси.

Да се има објект на повеќе канали за резервации бара автоматизација и администрација, за да ги направи сите активни и ажурирани онлајн, вклучувајќи ги сите детаљи за сместувањето, цените, итн.Иако процесот се прави автоматскиод еден систем, сепак треба да се прави редовно.

Плаќањата и фактурирањето на гостите, како ДДВ и другите законски давачки се административнизадачи за коимора редовно да се води грижа

Да се има професионалец кој се грижи за администрацијата е заштеда на време, и вака ќе се грижите за една работа помалку .

Менаџмент пакет 5/6

Кориснички интерфејс за сопственикот

Неограничениот пристап до личниот интерфејс со сите информации, им овозможува на сопствениците на сместување деловна транспарентност и оперативна организација.

Менаџмент пакет 5/6

Кориснички интерфејс за сопственикот

Неограничениот пристап до личниот интерфејс со сите информации, им овозможува на сопствениците на сместување деловна транспарентност и оперативна организација.

Користењето на Vacation Rental Software за резервации ви ги обезбедува, покрај другите придобивки, и сите информации на едно место, што ќе го направи секој Сопственик на објект да биде поорганизиран и оптимизиран.

Direct Booker обезбедува личeн интерфејс на сопствениците на сместување преку мобилната апликација и работната верзија на нашиот софтвер Booker Tools.

Иако сите нови информации во врска со резервациите автоматски се испраќаат преку е-пошта, сопствениците на сместување го користат нивниот личен интерфејс како главна и единствена апликација за нивниот бизнис.

Личниот интерфејс ги има сите детаљи за резервација, пристигнување, календар, цена, фактури, статистички податоци со можност сопствениците на објекти сами да ја ажурираат достапноста, како и да внесат како свои резервации (што е дозволено во нашиот деловен модел, и е бесплатно).

Користењето на Vacation Rental Software за резервации ви ги обезбедува, покрај другите придобивки, и сите информации на едно место, што ќе го направи секој Сопственик на објект да биде поорганизиран и оптимизиран.

Direct Booker обезбедува личeн интерфејс на сопствениците на сместување преку мобилната апликација и работната верзија на нашиот софтвер Booker Tools.

Иако сите нови информации во врска со резервациите автоматски се испраќаат преку е-пошта, сопствениците на сместување го користат нивниот личен интерфејс како главна и единствена апликација за нивниот бизнис.

Личниот интерфејс ги има сите детаљи за резервација, пристигнување, календар, цена, фактури, статистички податоци со можност сопствениците на објекти сами да ја ажурираат достапноста, како и да внесат како свои резервации (што е дозволено во нашиот деловен модел, и е бесплатно).

Менаџмент пакет 6/6

Управување на објект

Управување со објектот на лице место (чистење, пријавување и одржување) освен што бара значителна инвестиција во време, тоа исто така има силно влијание врз оценките, затоа, препуштањето на таа услуга на професионалци, ги прави сопствениците на сместување целосно безгрижни.

Менаџмент пакет 6/6

Управување на објект

Управување со објектот на лице место (чистење, пријавување и одржување) освен што бара значителна инвестиција во време, тоа исто така има силно влијание врз оценките, затоа, препуштањето на таа услуга на професионалци, ги прави сопствениците на сместување целосно безгрижни.

Дали знаевте дека 50-те најголеми Vacation Rental Companies во светот поседуваат помалку од 2% од вкупните објекти управувани од компании за изнајмување?

Тоа е затоа што индустријата за изнајмување е хипер-локална, бидејќи на крајот некој треба да го исчисти објектот, евентуално да направи проверка, и да им биде на располагање на гостите за време на престојот.

Па, како ние како една од ТОП 10 најголеми светски VR компании го донесовме на крај овој куриозитет?

Ние го направивме нашиот бизнис модел достапен за локалните претприемачи преку франшизен модел, и со потпишувањето на договорот за франшиза, тие ги обезбедуваат нашите стандарди и процедури на нивната локација.

Начинот на кој им обезбедуваме можност на локалните сопственици на објекти да го земат нашиот бренд, управување, технологија и поддршка.

Добро е познато дека првите впечатоци при пријавувањето, високите стандарди при постапките за чистење и општата состојба на имотот се најважните предуслови за добри оценки.

Стандардите и процедурите за менаџирање на Direct Booker на објектотот на лице место, се дел од know-how на франшизата, а на локалните франшизи останува да организираат управувањето на лице место што вклучува чистење, проверка и одржување.

Контактирајте не за да проверите дали вашата локална франшиза за Direct Booker обезбедува Управување на лице место.

Дали знаевте дека 50-те најголеми Vacation Rental Companies во светот поседуваат помалку од 2% од вкупните објекти управувани од компании за изнајмување?

Тоа е затоа што индустријата за изнајмување е хипер-локална, бидејќи на крајот некој треба да го исчисти објектот, евентуално да направи проверка, и да им биде на располагање на гостите за време на престојот.

Па, како ние како една од ТОП 10 најголеми светски VR компании го донесовме на крај овој куриозитет?

Ние го направивме нашиот бизнис модел достапен за локалните претприемачи преку франшизен модел, и со потпишувањето на договорот за франшиза, тие ги обезбедуваат нашите стандарди и процедури на нивната локација.

Начинот на кој им обезбедуваме можност на локалните сопственици на објекти да го земат нашиот бренд, управување, технологија и поддршка.

Добро е познато дека првите впечатоци при пријавувањето, високите стандарди при постапките за чистење и општата состојба на имотот се најважните предуслови за добри оценки.

Стандардите и процедурите за менаџирање на Direct Booker на објектотот на лице место, се дел од know-how на франшизата, а на локалните франшизи останува да организираат управувањето на лице место што вклучува чистење, проверка и одржување.

Контактирајте не за да проверите дали вашата локална франшиза за Direct Booker обезбедува Управување на лице место.

УСЛОВИ НА

СОРАБОТКА

Првите нешта прво. Direct Booker Management е достапно во овие земји:

Хрватска, Италија, Португалија, Словенија, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора, Албанија, Шпанија, Перу, Полска, Македонија, Грција (во очекување на нови земји)

Ја најдовте ли вашата земја на списокот? Одлично! Сега проверете го ова.

Сопствениците на домови треба да имаат дозвола за изнајмување и да се согласат со нашиот деловен модел во врска со нашиот пакет за управување.

Нашиот адут e во задоволство на сопствениците на домови, и поради тоа, договорот со Direct Booker е максимално флексибилен и на годишно ниво.

Ние не сме тука за да ве убедиме да соработувате со нас или да ве држиме ако сакате да заминете.

Ова е приказна за мала локална компанија која станува светски позната марка.

Ние гарантираме личен допир, чесно партнерство, посветеност и докажан деловен модел.

Единственото прашање што треба да сиго поставите е: Можеме ли да заработиме повеќе за вас додека вие работите помалку?

Ве интересира колку вашиот имот може да заработи? Контактирајте не.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Што Велат Другите за Нас

„Се приклучив на Direct Booker во 2011 година. Тие се моја голема поддршка – тоа е група на млади и мотивирани луѓе кои сакаат да преземат предизвик, да научат, да работат и да успеат. За мене и за бизнисот со изнајмување тие го обезбедуваат толку потребното ниво на поддршка и знаење. Со Direct Booker како партнер, сигурна сум во успехот на мојата деловна активност.“

„Партнерството со Direct Booker е “win-win”ситуација, бидејќи тие знаат како да го извлечат максимумот од пазарот. Ни носат прекрасни гости и земаат ниска провизија. Тие ја преземаат целата комуникација со гостите, така што има повеќе време да се грижам за објектот“

”Од првиот ден, тимот на Direct Booker ги препозна нашите напори за изградба и опремување на нашата вила, и ни помогна со совети и поддршка. Започнавме прекрасна приказна на наше заедничко задоволство, и се надеваме дека ќе продолжи и понатаму. Поддршката што ја даваат е исклучително професионална и ефикасна, но исто така и пријателска. Нашето младо семејство е благодарно што е дел од семејството на Direct Booker.“

“I feel safe and protected. Nowadays, less and less cash is used, and this is where Direct Booker helps me a lot. They immediately control whether a card is valid or not, withdraws money from the card, which I couldn’t do on my own. Direct Booker is not for Croatia but Switzerland. You get everything neatly written, a reminder when the guests are coming, from which country, what is the tax, whether he needs a crib, etc.”