Za uspješno iznajmljivanje smještaja nije dovoljno raditi samo onih nekoliko udarnih turističkih mjeseci u godini. Zimsko razdoblje, kad je smještaj uglavnom prazan, idealno je razdoblje za pripremiti sve kako bi nadolazeća sezona bila uspješnija od prethodne. 

Pripremili smo za vas 7 savjeta kako da kvalitetno iskoristite ovo razdoblje za što bolje rezultate u sezoni. 

 

1. Pohađajte radionice namijenjene privatnim iznajmljivačima. 

Na radionicama možete saznati koji su novi trendovi i mogućnosti za uspješnije iznajmljivanje. Direct Booker u suradnji s partnerima često organizira radionice za privatne iznajmljivače po cijeloj Hrvatskoj. Pratite Facebook stranicu Direct Bookera kako biste na vrijeme doznali kad su radionice. 

 

2. Analizirajte prethodnu sezonu i pokušajte popraviti nedostatke.

Recenzije gostiju veoma su bitne u ovom poslu i nijednog gosta ne treba uzimati zdravo za gotovo. Ukoliko je primjedba za vaš smještaj spor internet te se ponavlja više puta u komentarima gostiju – onda je vrijeme da popravite taj nedostatak kako bi vaši budući gosti bili zadovoljni.

 

3. Napravite početnu prodajnu strategiju za sljedeću sezonu. 

Usporedite cijene od prošle sezone: početne i konačne. Obratite pažnju na dinamiku bukiranja – je li vaš smještaj bio rezerviran prije početka sezona. Ako jest, onda to znači da su cijene bile preniske. S druge strane, ukoliko je objekt bio kasno rezerviran, razlog su vjerojatno previsoke cijene. Pogledajte koje stranice su prodavale objekt, a koje nisu i probajte saznati zašto nisu. 

 

4. Uredite interijer.

Iskoristite prazan apartman za sitno ili veće dekoriranje. Možda treba osvježiti boju zidova ili je promijeniti u neku novu. Dodajte nove dekoracije kako biste osvježili prostor – jastuke, slike, fotografije, vaze, zavjese…

 

5. Napravite nove kvalitetne fotografije.

Ukoliko dosad niste angažirali profesionalnog fotografa ili su fotografije apartmana zastarjele, onda je vrijeme da to napravite. Sjetite se da slika govori tisuću riječi i gosti na temelju fotografija donose odluku o rezerviranju. Prema istraživanjima, profesionalne fotografije mogu donijeti do 2 puta veću zaradu, a oglas s više od 20 fotografija ima 83% veću šansu za dobivanje upita. 

 

6. Provedite jednu noć u vlastitom apartmanu.

Možda zvuči neobično, ali na taj ćete način doživjeti vaš apartman iz perspektive gosta. Možda javna rasvjeta tijekom noći ometa miran san svojim svjetlosnim snopovima koji ulaze u apartman te vam trebaju deblje zavjese ili rolete. Možete iz prve ruke uvidjeti koji su nedostatci i što biste trebali promijeniti kako bi smještaj u vašem apartmanu bio što ugodniji i udobniji.

 

7. Sjetite se starih gostiju.

Čuvajte kontakt podatke gostiju koji su boravili u apartmanu (pritom obavezno pazeći na GDPR odredbe!). Pošaljite im email, razglednicu, čestitku za rođendan ili blagdan, povežite se s njima putem društvenih mreža i slično te ih obavijestite o akcijama ili posebnim pogodostima koje imate. Na taj način stari gost može postati stalni gost. 

Komentari

  1. Poštovani, ja sam Vaš iznajmljivač apartmana iz Šibenika (Murter) nadam se da čemo i mi u ovom dijelu Dalmacije imati priliku za vašu radionicu za privatne iznajmljivače.
    Lp

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Iskoriste vrijeme koronavirusa za poboljšanje svog apartmana

Svi znamo kako za vrijeme pandemije COVID-19 treba ostati doma, ali to ne znači da ne možemo raditi na poboljšanju izgleda i vrijednosti svog apartmana. Iskoristite...

Koronavirus – vodič za iznajmljivače

Pandemija koronavirusa COVID-19, kao što svi znamo, dovela je do velike neizvjesnosti i izvanrednih okolnosti u cijelom svijetu. Svima je naravno prioritet zdravlje, pa tako i...

Ivan, voditelj IT odjela Direct Bookera: Iz turističke agencije prerastamo u IT kompaniju!

Vodeća regionalna agencija za najam privatnog smještaja, Direct Booker,  fokusirana je na tehnološka rješenja koja olakšavaju posao iznajmljivačima. Prosjek godina im je jedva trideset, svi su...