Naplata rezervacija, naplata otkaza i nedolazaka, vraćanje akontacije gostima, obveze vezane uz PDV… sve su to problemi koji mnogim samostalnim iznajmljivačima često zadaju glavobolje. 

Jedna od velikih prednosti za iznajmljivače koji se odluče na suradnju s Direct Bookerom jest da se u svakom trenutku mogu osloniti na Odjel financija, koji im uvelike olakšava posao i pomaže u administrativnim izazovima. Evo samo nekih primjera. 

 

1. Naplata usluge karticama

Sve veći broj gostiju preferira kartično plaćanje umjesto plaćanja novčanicama u samom smještaju, što je opcija kod nekih stranica, primjerice Booking.coma. Pokazalo se da mogućnost korištenja kartice može povećati broj rezervacija, kao i prosječnu ocjenu, jer se pri check-inu izbjegne tema plaćanja smještaja.

Direct Booker svojim partnerima iznajmljivačima nudi mogućnost vršenja naplate putem kartica, što im uvelike olakšava posao, a ujedno je i jedno od najsigurnijih načina plaćanja, kako za vlasnika, tako i za gosta. 

Kod stranica na kojima Direct Booker vrši naplatu, kao što je  Booking.com, sve tzv. “non refundable” rezervacije (rezervacije bez mogućnosti otkazivanja) Direct Booker naplaćuje odmah i na tjednoj bazi isplaćuje iznajmljivačima, bez obzira kada gost dolazi u smještaj. Redovne rezervacije se također naplaćuju i isplaćuju prije samog check-ina.

 

2. Sigurnost naplate rezervacija 

Bez obzira radi li se o redovnim rezervacijama koje imaju mogućnost besplatnog otkazivanja do određenog perioda ili o tzv. “non refundable” rezervacijama koje nemaju mogućnost besplatnog otkazivanja, Direct Booker nudi sigurnost naplate svih takvih rezervacija.

Sigurnost je povećana i automatskim autorizacijama rezervacija koje radimo dovoljno prije check-ina, što pruža dodatnu zaštitu iznajmljivačima. U slučaju otkaza rezervacije unutar otkaznog perioda postupamo po otkaznim policama i štitimo iznajmljivača.

 

3. Ne morate brinuti za PDV na proviziju stranih portala

Prema zakonu, iznajmljivač – paušalac koji koristi usluge posredništva punjenja smještaja strane agencije ili oglašivača iz druge države članice EU koja iznajmljivaču izdaje račun za proviziju na svoje usluge mora zatražiti svoj PDV-ID broj te na iznos provizije obračunavati i platiti PDV.

Kod suradnje s Direct Bookerom, agencija preuzima takve obaveze, tako da vi ne morate zatražiti svoj PDV-ID broj ni podnositi prijavu svaki mjesec.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Zašto je naš Odjel financija velika prednost za iznajmljivače

Naplata rezervacija, naplata otkaza i nedolazaka, vraćanje akontacije gostima, obveze vezane uz PDV… sve su to problemi koji mnogim samostalnim iznajmljivačima često zadaju glavobolje.  Jedna od...

Zimske pripreme – ključ za uspješnu sezonu!

Za uspješno iznajmljivanje smještaja nije dovoljno raditi samo onih nekoliko udarnih turističkih mjeseci u godini. Zimsko razdoblje, kad je smještaj uglavnom prazan, idealno je razdoblje za...

Što morate imati u apartmanu u 2020. godini?

Svaki privatni iznajmljivač mora zadovoljiti određene zakonske norme kako bi mogao legalno obavljati taj posao. Iz godine u godinu, ta pravila se mijenjaju, ali vi uvijek...