Biti prisutan na internetskim stranicama za rezervaciju smještaja danas je osnovni preduvjet za uspješno iznajmljivanje. Međutim, mnogi rade grešku misleći da je dovoljno samo postaviti svoj objekt i čekati rezervacije. 

Brendiranje objekta je vrlo važan korak za postizanje optimalnih rezultata i izdvajanje od konkurencije. Osim fotografija i ocjena, nipošto ne smijemo zanemariti važnost naziva apartmana ili kuće za odmor. Pokušat ćemo vam dati nekoliko savjeta kako bismo vam olakšali smišljanje imena za apartman.  

 

IZBJEGAVAJTE “KLASIČNA”  IMENA

Ako se vaš objekt na online kanalima zove generičkim, uobičajenim imenom, poput Apartments Ana, Rooms 1 i 2 ili Guest House Split ( svaka sličnost je slučajna), šansa da se izdvojite od konkurencije i budete primjećeni je puno manja.

Dati ime apartmanu po nekoj bliskoj osobi je možda za iznajmljivača značajno i simbolično, ali kad gledate iz perspektive gosta, njemu to ime ne znači ništa – iz tog naziva ne može izvući informaciju koja mu je bitna kod odabira smještaja. 

Iz tog razloga se preporučuje da ime apartmana sadrži neku informaciju vezanu uz karakteristiku smještaja, npr. ako apartman ima terasu s prekrasnim pogledom – bilo bi preporučljivo da sadrži taj podatak u imenu, ili uz karakteristiku destinacije, ukoliko se nalazi u centru grada, bilo bi dobro iskoristiti to u nazivu jer će na taj način gost odmah dobiti informaciju da se apartman nalazi u centru. 

 

 

MISLITE NA CILJANU SKUPINU

Ime apartmana može biti prilagođeno tipu gostiju kojem je apartman namijenjen, npr. studio apartman nije namijenjen obiteljima nego parovima, te da bi se istaknuo u moru sličnih objekata, taj se podatak može iskoristiti na način da se apartman zove Couple’s Getaway ili slično. Predugački nazivi apartmana nisu dobri jer ih je teško zapamtiti, preporučuje se da sadrže najviše tri riječi

 

DOBRI PRIMJERI 

Nekoliko dobrih primjera naziva apartmana: Odore di Mare, u prijevodu s talijanskog Miris mora. Iz ovog imena možemo zaključiti da se apartman nalazi u blizini mora, a goste koji ne znaju talijanski će privući zvučnost naziva. Heart of Dubrovnik naziv nam govori da je apartman u centru grada, Central and Quiet – iz ovog naziva možemo izvući dvije informacije: da je apartman u centru i u tihoj zoni. 

Ne postoji univerzalna formula za optimalan odabir naziva apartmana. Navedeni savjeti mogu pomoći u kreiranju imena, ali vlasnik bi trebao najbolje znati što je to što njegov apartman čini posebnim i na osnovi toga kreirati naziv koji će se istaknuti među ostalim apartmanima. 

 

MALI TRIK…

Ukoliko vam je kreativnost na nuli i nemate nikakvih ideja kod odabira imena, može vam pomoći: generator imena. Generator sadrži tražilicu u koju možete upisati pojmove koji opisuju vaš objekt, te na osnovu tih pojmova generator kreira različita imena. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Zašto je naš Odjel financija velika prednost za iznajmljivače

Naplata rezervacija, naplata otkaza i nedolazaka, vraćanje akontacije gostima, obveze vezane uz PDV… sve su to problemi koji mnogim samostalnim iznajmljivačima često zadaju glavobolje.  Jedna od...

Zimske pripreme – ključ za uspješnu sezonu!

Za uspješno iznajmljivanje smještaja nije dovoljno raditi samo onih nekoliko udarnih turističkih mjeseci u godini. Zimsko razdoblje, kad je smještaj uglavnom prazan, idealno je razdoblje za...

Što morate imati u apartmanu u 2020. godini?

Svaki privatni iznajmljivač mora zadovoljiti određene zakonske norme kako bi mogao legalno obavljati taj posao. Iz godine u godinu, ta pravila se mijenjaju, ali vi uvijek...