Account manager je za iznajmljivače najvažnija osoba u agenciji privatnog smještaja.

Njegov najvažniji posao je da izvuče maksimum iz objekta što se tiče prodaje. O njemu najviše ovisi po kojoj cijeni i po kojim uvjetima će se objekt prodavati kako bi vlasnik dobio optimalne rezultate, pa nije ni čudo da su svakom od njih pune ruke posla, ne samo u sezoni, već kroz cijelu godinu. 

Kako bismo vam približili  što sve uključuje posao account managera ili voditelja prodaje u Direct Bookeru, odlučili smo provesti jedan radni dan s našim Franom.

08:00-10:00

Nakon ispijanja prve jutarnje kave, slijedi pregledavanje e-mailova. Označuje prioritetne zadatke i kreće u njihovo rješavanje. Dok rješava zadatke, obavlja i  telefonske pozive s iznajmljivačima, i izmjenjuje dojmove s njima o protekloj sezoni. 

U ovo posezonsko vrijeme njegov je raspored nešto drugačiji nego u udarnim ljetnim danima, objašnjava nam Frano:

Trenutno se bavim ažuriranjem podataka o pojedinim objektima, npr. informacije o lokaciji i udaljenosti, koji kućanski aparati postoje u objektu, vremenu check in-a i check out-a. Najteži i najodgovorniji dio posla  je formiranje i unošenje cijena. Ono se temelji na iskustvu prethodnih prodajnih perioda i dogovoru s vlasnicima. Kada završim s uređenjem pojedinog objekta, šaljem dokument vlasnicima na provjeru. 

10:00-12:00

U uredu nam se pridružuje vlasnik jednog apartmana koji se nalazi na području Dubrovnika. Frano mu ukazuje na prednosti rada s agencijom, naglašavajući aktivno bavljenje prodajom i tehnološka rješenja, što rezultira većim brojem rezervacija po boljim cijenama i uvjetima.

Zanimalo nas je kako se zaintresirao za suradnju s našom agencijom. 

Za Direct Booker agenciju sam čuo preko dugogodišnjeg poznanika. Naime, on se već nekoliko godina bavi iznajmljivanjem svog apartmana, a budući da je imao samo riječi hvale za vas i ja sam vam odlučio prepustit vođenje svog apartmana.

Frano kaže kako su ovakvi komentari iznajmljivača najveći dokaz da radimo kvalitetan posao te nas dodatno motiviraju da budemo još bolji.

12:00-16:00

Nakon kratke pauze, Frano nastavlja sa sastancima i razgovorima s iznajmljivačima.

Sastanci s vlasnicima objekata uobičajeni su u radnom danu Account managera. Frano se redovito telefonski čuje s vlasnicima, a individualne sastanke dogovara unaprijed kako bi se mogao svima maksimalno posvetiti.

S obzirom da je broj objekata čiju prodaju prati poprilično velik, kao i broj dolazaka turista, kaže nam kako je u ljetnim mjesecima atmosfera u uredu nešto dinamičnija: 

Ovisno o trenutnom trendu prodaje, kriterije i parametre ponekad mijenjamo u posljednji trenutak i tako ostvarujemo veći broj rezervacija.

Kao Account manager Frano prima obavijest o svim rezervacijama koje pristignu za smještajne jedinice koje vodi. Ako se rezervacija kojim slučajem otkaže ili se gosti ne pojave, Frano vodi evidenciju da se osigura naplata. 

U lipnju, srpnju i kolovozu na dnevnoj bazi se analizira tijek prodaje pojedinog objekta. Analiza se radi uspoređujući ostalu ponudu u istoj smještajnoj i cjenovnoj kategoriji. Na raširenom tržištu s velikim brojem smještajnih jedinica važno je dobro rangirati objekte na prodajnim stranicama. 

Temeljem dugogodišnjeg iskustva, u pravom trenutku, Frano kontaktira i savjetuje vlasnicima uvođenje različitih akcija. 

16:00 – 22:00

Službeno radno vrijeme account managera  završava u 16:00, međutim, Frano kaže da posao nikad ne spava. 

U pravilu, nakon 16:00 pozivi se preusmjeravaju na dežurnu osobu u tvrtki, ali naravno da često bude hitnih situacija koje treba riješiti. U svakom slučaju, vlasnici mogu biti sigurni da ćemo uvijek dati sve od sebe da riješimo njihov problem, jer mi smo tu zbog njih. 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Zašto je naš Odjel financija velika prednost za iznajmljivače

Naplata rezervacija, naplata otkaza i nedolazaka, vraćanje akontacije gostima, obveze vezane uz PDV… sve su to problemi koji mnogim samostalnim iznajmljivačima često zadaju glavobolje.  Jedna od...

Zimske pripreme – ključ za uspješnu sezonu!

Za uspješno iznajmljivanje smještaja nije dovoljno raditi samo onih nekoliko udarnih turističkih mjeseci u godini. Zimsko razdoblje, kad je smještaj uglavnom prazan, idealno je razdoblje za...

Što morate imati u apartmanu u 2020. godini?

Svaki privatni iznajmljivač mora zadovoljiti određene zakonske norme kako bi mogao legalno obavljati taj posao. Iz godine u godinu, ta pravila se mijenjaju, ali vi uvijek...