Svi koji se bave privatnim iznajmljivanjem smještaja znaju koliko su važne ocjene na popularnim rezervacijskim portalima kao što su Booking.com ili Airbnb.

Prema istraživanjima, 91 posto gostiju vjeruje recenzijama jednako kao i osobnim preporukama, a preko 70 % ispitanika pročita 4 ili više recenzija prije nego što napravi idući korak.

Kroz praćenje iskustava naših iznajmljivača, te statističke podatke partnerskih globalnih stranica za rezervaciju smještaja, donosimo vam 5 provjerenih savjeta koji vam mogu pomoći da dobijete kvalitetnije ocjene.

 

1. Simboličan poklon dobrodošlice

Prvi dojam je jako važan. Iznajmljivači koji svojim gostima pripreme mali znak pažnje u obliku poklona dobrodošlice, osjete zahvalnost u njihovoj konačnoj ocjeni. Poklon ne mora biti skup, a najbolje je ako se radi o autentičnom lokalnom proizvodu: primjerice, domaćem vinu ili likeru, slastici, ili suveniru.

 

2. Osigurajte toaletne potrepštine

Prema statistikama Airbnba, objekti koji imaju toiletries, odnosno higijenske potrepštine poput sapuna, šampona, vlažnih maramica itd. u prosjeku ostvaruju bolje ocjene od sličnih objekata kojima to nedostaje. Ne radi se o velikom ulaganju, a može utjecati na bolju ocjenu, zato toplo preporučujemo da ovo uvrstite u ponudu ako već niste.

 

3. Omogućite gostima prave informacije

Gosti na internetu mogu pronaći sve o mjestu u kojem odsjedaju, ali uvijek više cijene osobne preporuke.  Kao lokalni ekspert, preporučite gostima najbolja mjesta za posjetiti, restorane ili usluge. Naša preporuka je u apartmanu imati knjižicu dobrodošlice te naš besplatni vodič za goste, što će im olakšati snalaženje u gradu i omogućiti im više vremena za uživanje.

 

4. Dodatni sadržaji

Odmor se vrlo često ne odigra onako kako je gost zamišljao, pa ga umjesto tjedan dana sunca i mora dočeka kišovito vrijeme i otkazani izlet. Važno je u tom trenutno ponuditi neku vrstu razonode u samom smještaju. To mogu biti knjige, razne društvene igre, konzola za videoigre ili čak pretplata na Netflix. Gosti će znati cijeniti to što ste im donekle “spasili” dan.

 

5. Zahvala na odlasku

Bilo da se gostima zahvaljujete uživo ili putem e-maila, imajte na umu da je to vaša zadnja komunikacija prije nego što će ostaviti ocjenu. Ako su imali bilo kakav problem prilikom boravka, ili imaju savjet što možete poboljšati, iskoristite taj trenutak da vam to kažu, radije nego da sve “istresu” u online recenziji.

 

Imate li i vi neku preporuku ili savjet za ostale iznajmljivače?  Bilo bi nam drago da napišete svoj komentar.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Dočekajte svoje goste s posebnim iznenađenjem – hladnim dubrovačkim pivom!

Bilo da ste sami ljubitelj kvalitetnog craft piva, ili tražite odličan “welcome gift” za svoje goste, imamo odličnu vijest za vas! Iznajmljivači Direct Bookera odsad mogu...

5 jednostavnih načina za poboljšati ocjene svog apartmana

Svi koji se bave privatnim iznajmljivanjem smještaja znaju koliko su važne ocjene na popularnim rezervacijskim portalima kao što su Booking.com ili Airbnb. Prema istraživanjima, 91 posto...

Knjižica dobrodošlice za goste

Knjižica dobrodošlice za goste je odličan dodatak apartmanu koji vam može olakšati posao i uštedjeti vrijeme tijekom sezone, a vašim gostima omogućiti ugodniji boravak. Ako biste...